Thursday, July 06, 2006

اجاق های مايكروويو

اجاق مايكروويو

اگر دوست داريد بدانيد اجاق های مايكروويو با چه تكنولوژی باعث پخت غذا در زمان هايی كوتاه می شوند مقاله زير را حتما مطالعه فرماييد

امواج مايكروويو (امواج مايكروويو بی رنگ، بی بو و بی‌طعم بوده همچنين راديو اكتيو نمی باشند) از نوع امواج راديويی محسوب می شوند در اجاق مايكروويو اين امواج با فركانس 2450 مگا هرتز( وطول موج 12.24 سانتی متر) به كار می روند امواج راديويی در اين فركانس خواص جالبی از خود نشان می دهند و توسط آب، چربی ها و مواد قندی جذب می‌شوند به اين فرآيند گرمايش دی الكتريك می گويند بيشتر ملوكول ها دو قطبی بوده و بر اثر انرژی دريافتی به ارتعاش در آمده در حالی كه سعی می كنند با ميدان الكتريكی حاصل از پرتو افكن اجاق در يك راستا قرار بگيرند اين جذب انرژی باعث حركت ملوكول ها شده كه با توليد اصطكاك باعث توليد گرما می شود همچنين امواج مايكروويو در اين فركانس خاصيت جاب ديگری از خود نشان می دهند آن ها توسط بيشتر پلاستيك ها، شيشه ها و سراميك ها جذب نمی شوند فلزات اين امواج را باز می تابانند برای همين است كه يك ماهی تابه فلزی در اجاق مايكرويو نمی تواند عملكردی مناسب داشته باشد

جالب است بدانيد بيشتر تاثير اين امواج بر روی ملوكول های آب بوده و كمتر بر ملوكول های چربی، قندی و همچنين ملوكول های منجمد آب موثر هستند

در بيشتر اجاق ها اگرچه در شدت امواج مايكروويو تغييری وجود ندارد اما به جای آن ماگنترون در دوره های چند ثانيه ای روشن و خاموش می گردد كه اين عمل می تواند در پخت غذای كرمبوس (نوعی شيرينی اسرائيلی) با جوشش حين مرحله گرمادهی و كاهش حجم در زمان خاموش شدن ماگنترون مشاهده گردد

محفظه اجاق نيز مانع فرار پرتوها به محيط می گردد درب اجاق از شيشه (به منظور مشاهده آسان) با شبكه ای رسانا از پراكندگی امواج محفاظت می نمايد اين حفاظت ناشی از آن است كه اندازه سوراخ های شبكه محافظ بر روی درب اجاق بسيار كوچكتر از طول موج 12 سانتی متری امواج مايكروويو هستند و امواج نمی توانند اين محفظه را ترك نمايند و به داخل منعكس می شوند اما نور چراغ با طول موجی بسيار كوتاهتر خواهد توانست از اين شبكه محافظ به راحتی عبور نمايد

نوع خاص آن ها اجاق های همرفت (كانوكشن) می باشند يك اجاق همرفت از تركيب پخت استاندارد و جابجايی گرما هر دو استفاده می نمايد كه اجازه پخت سريع غذا قبل از آن كه سطح غذا قهوه ای يا خشك شود را می دهند اين نوع خاص بسيار گران تر از نوع معمولی اين اجاق ها می باشند كه مصرف آن ها فقط برای گرم كردن مايعات و از بين بردن يخ مواد غذايی به صرفه نمی باشد و بيشتر برای تهيه غذاهای نيمه آماده به كار می روند

در اين اواخر تعدادی از توليد كنندگان به اجاق های همرفت خود لامپ پر قدرت هالوژنی نيز افزوده اند كه تحت نام تجاری Speedcook يا Optimawave به بازار عرضه شده اند با تاكيد بر اين كه اين اجاق ها توانايی پخت سريع غذا با همان كيفيتی كه از اجاق های همرفت در برشته كردن می رود را دارند اين دستاورد ناشی از استفاده از لامپ هالوژن قدرتمندی در بالای مايكروويو است كه مقادير زيادی از امواج مادون قرمز را در سطح غذا پوشش می دهد غذا برشته می شود در حالی كه از داخل با امواج مايكروويو و جريان همرفت گرما ناشی از تماس هوای داغ گرم می شود اين تكنولوژی با واكنش پروتئين ها و كربوهيدرات های خاصی در درون غذا تركيب و مزه غذا را همانند اجاق گازهای خانگی می گرداند به جای آن كه طعم آب پز يا بخارپز مايكروويو های معمولی را به وجود آورد

مايكروويو با ورودی 1100 وات خروجی معادل 700 وات با كارآيی 64% خواهد داشت كه 400 وات آن تلفات به صورت گرمای هدر رفته توسط قطعات می باشد كه بيشترين آن مربوط به لامپ الكترونيكی مگنترون و بقيه آن لامپ روشنايی، تبديل كننده جريان متناوب، فن خنك كننده مگنترون موتور، صفحه گردان غذا و كنرل كننده جريان می باشد گرمای تلف شده از طريق دريچه های تهويه هوا به محيط آشپزخانه دايت می شود

اجاق های مايكروويو نگرانی برای شبكه های بی سيم كامپيوتری محسوب شده زيرا با توليد فركانس 2450 مگاهرتز نزديك باند b/g11/802 باعث مختل شدن مخابرات شبكه های كامپيوتری بی سيم می شوند

ماگنترون: لامپ الكترونيكی كه الكتريسيته را به امواج مايكروويو تبديل می كند


3 comments:

Anonymous said...

salam az shoma khahesh mikonam ke

baram yek davat name bedferestid

be pat mi oftam


majid_tx2006@yahoo.com

Anonymous said...

سلام
خسته نباشید
چرا از سرورای خودمون استفاده نمی کنین؟
به هر حال وبلاگ تون عالیه چه اینجا چه تو سرورای دیگه.



موفق باشید

Anonymous said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»